latinica  ћирилица
29/06/2022 |  16:17 ⇒ 17:52 | Аутор: РТРС

Сљедеће седмице расправа о јавном превозу; Субвенција карата и за јул (ВИДЕО)

Предсједник Скупштине града Бањалука Младен Илић најавио је за сљедећу седмицу ванредну сједницу градске Скупштине на којој ће бити разматрани проблеми у јавном превозу.
Градски саобраћај - Фото: РТРС
Градски саобраћајФото: РТРС

Илић је додао да је то усаглашено на састанку у паузи скупштинског засједња са градоначелником Драшком Станивуковићем.

Навео је да је на састанку расправљано о томе да град бар на три мјесеца преузме плаћање разлике у цијени карата из буџета града, како се не би зауставио јавни превоз у Бањалуци.

- Никоме није у интересу да превоз у Бањалуци стане - рекао је Илић.

Он је нагласио да ће град субвенционисати поскупљење карата за јул, па превозници могу почети са продајом карата, јер је на том пољу постигнут консензус тако да неће бити потребе да аутобуси стану у петак.

- У међувремену треба да се одржи ванредна сједница Скупштине града на којој ћемо имати конкретне приједлоге око којих ћемо постићи консензус. Тај консензус би се требао постићи прије саме сједнице, како не би губили вријеме - додао је Илић.

Илић сматра да би град требало да иде у креирање новог уговора са превозницима како се у будућности не би дешавали слични проблеми.

Градоначелник Драшко Станивуковић истакао је да је град спреман да издвоји максимална средства, али не и безгранично огромна средства и безгранично дуго.

- Мора се дефинисати нови цјеновник, колико дана, седмица и мјесеци град преузима на себе трошкове разлике у цијени карата, а онда послије, ако има средстава, можемо наставити, али ако немамо, немамо обавезу да то наставимо - рекао је Станивуковић.