latinica  ћирилица
29/06/2022 |  17:53 ⇒ 17:56 | Аутор: СРНА

Бањалука: Подршка иницијативи за измјену Закона о легализацији објеката

Одборници Скупштине града Бањалука подржали су данас закључак о покретању иницијативе за измјену Закона о легализацији објеката у вези са бесправно изграђеним објектима коју је Градска управа недавно предложила на састанку са републичким властима.
Градска управа Бањалука - Фото: РТРС
Градска управа БањалукаФото: РТРС

Ријеч је о измјени која дефинише да се легално изграђеним сматрају сви индивидуални стамбени и стамбено-пословни објекти бруто грађевинске површине до 400 метара квадратних, осим сложених објеката у смислу Закона о уређењу простора и грађењу, подигнути до 2003. године.

Одборници су на данашњој сједници усвојили и приједлоге рјешења о именовању комисија за додјелу субвенција предузетницима, као и консолидовани извјештај о извршењу буџета града за прошлу годину.

Подржани су и прошлогодишњи извјештаји о реализацији програма уређења грађевинског земљшита и програма заједничке комуналне потрошње, те више одлука о утврђивању назива улица у мјесним заједницама Чесма, Петрићевац, Сарачица и Центар два.

На данашњој сједници подржано је и више одлука о додјели пословних просторија у закуп, под посебним условима.

Подршку нису добили информација о раду за прошлу годину предузећа ДЕП-ОТ и извјештај о раду и о финансијском пословању за прошлу годину Банског двора.