latinica  ћирилица
29/06/2022 |  18:53 ⇒ 19:32 | Аутор: РТС

Петковић о одлуци Приштине: Директан удар на све Србе и јужно и сјеверно од Ибра

Најновијим једностраним одлукама институција у Приштини у вези са српским регистарским ознакама и личним картама, Аљбин Kурти је најотвореније запријетио ратом против Срба на Kосову и Метохији, каже директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић.
Петар Петковић (Фото: TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC) - Фото: ТАНЈУГ
Петар Петковић (Фото: TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC)Фото: ТАНЈУГ

Одлука институција у Приштини да забране српске личне карте и након 30. септембра укину важење регистарских ознака са именима српских градова "KМ", "ГЛ", "ПР", "УР" и другима, уз најаву да ће након тог рока та возила бити одузимана, представља директни удар на све Србе и јужно и посебно сјеверно од Ибра, рекао је Петар Петковић, у саопштењу.

Истакао је да је недопустиво да на овакву пријетњу сукобом и  одмаздом представници међународне заједнице ћуте и праве се невјешти, док Аљбин Kурти припрема почетак великог сукоба и напад на Србе крај септембра.

- Својим ћутањем, постају дитектни саучесници нове дестабилизације прилика на терену у режији Аљбина Kуртија, изазване новом једностраном одликом власти у Приштини. Срби са Kосова и Метохије неће дозволити да буду прогањани, убијани и да им се одузима легитимно стечена имовина и то добро треба да знају сви и у Приштини и Бриселу - закључио је Петковић.