latinica  ћирилица
29/06/2022 |  22:44 ⇒ 30/06/2022 | 07:50 | Аутор: sputniknews.com

Путин: Својевремено је Маргарет Тачер донијела одлуку о војним дејствима

Предсједник Русије Владимир Путин прокоментарисао је изјаву британског премијера Бориса Џонсона који је рекао да жена не би започела војну операцију у Украјини.
Владимир Путин (Фото: EPA/GRIGORY SYSOYEV / SPUTNIK / KREM) -
Владимир Путин (Фото: EPA/GRIGORY SYSOYEV / SPUTNIK / KREM)

Руски лидер је с тим у вези подсјетио на бившу британску премијерку Маргарет Тачер, која се својевремено донела одлуку о војним дејствима.

- Нећу сада да говорим шта би било кад би било. Само желим да подсјетим на догађаје из новије историје када је Маргарет Тачер одлучила да започне борбена дејства против Аргентине за Фокландска острва. Ето, једна жена је донела одлуку да започне борбена дејства. Гдје су та Фокландска острва, а гдје Британија? - рекао је Путин.

Он је нагласио да то "није диктирано ничим другим до империјалним амбицијама, потврдом свог империјалног статуса".

- Стога мислим да, у сваком случају, од актуелног премијера Велике Британије ово није баш коректно поређење на оно што се дешава данас - додао је Путин.

Британски премијер је раније у интервјуу за "ЗДФ" рекао да Путин не би покренуо специјалну операцију у Украјини да је био жена.

По мишљењу британског премијера, поступци руског лидера у вези са Украјином су "идеалан примјер токсичне мушкости".

Путин је такође прокоментарисао разговоре лидера Г7 о својој фотографији и њихову жељу да се скину за фотографију, назвавши то одвратним призором.

- Не знам како су хтјели да се скину: до струка, испод струка, али мислим да би то био одвратан призор - рекао је Путин новинарима након Каспијског самита.