latinica  ћирилица
30/06/2022 |  11:40 | Аутор: СРНА

Какво нас вријеме очекује до краја седмице?

У Републици Српској ће до краја седмице бити претежно сунчано и вруће, уз могућу повремену кишу и пљускове и освјежење од суботе, 2. јула, подаци су Републичког хидрометеоролошког завода.
Сунчано - Фото: РТРС
СунчаноФото: РТРС

Даљи раст температуре очекује се од сутра када ће бити претежно сунчано и вруће вријеме. Послије подне и увече од запада ка истоку биће услова за појаву пљускова са грмљавином, локално може бити и непогода.

Током ноћи на суботу, 2. јул, у доста мјеста биће тропска ноћ, а температура неће падати испод 20 степени Целзијусових.

Дуваће слаб до умјерен вјетар, југозападни и западни, у току ноћи у скретању на сјеверни.

Минимална температура ваздуха биће од 18 до 24, у вишим предјелима од 15, а максимална од 34 до 39, у вишим предјелима од 29 степени Целзијусових.

У суботу, 2. јула, на сјеверу и западу очекује се освјежење уз постепено наоблачење и повремену кишу. Температура ће бити нижа и пријатнија у односу на претходне врло топле дане.

На југу и истоку и даље ће бити врло топло и сунчано, послије подне на истоку су најављени пљускови са грмљавином, а понегдје су могуће и локалне непогоде.

Минимална температура ваздуха биће од 18 до 25, у вишим предјелима од 15, а максимална од 28 на сјеверозападу до 37 на југу и југоистоку, у вишим предјелима на западу од 23 степени Целзијусових.

У недјељу, 3. јула, биће претежно сунчано и топло вријеме, локално и вруће, послије подне ће доћи до развоја облака у централним и источним крајевима који ће условити пљускове са грмљавином, а касније ће се премјештати на сјевер.

Минимална температура ваздуха биће од 18 до 24, у вишим предјелима од 16 степени, а максимална од 32 до 37, у вишим предјелима од 26 степени Целзијусових.