latinica  ћирилица
30/06/2022 |  13:40 | Аутор: СРНА

Човић: Борјана Кришто - кандидат за члана Предсједништва

Предсједник ХДЗ-а БиХ Драган Човић потврдио је данас да ће Борјана Кришто бити кандидат ове странке за члана Предсједништва БиХ на предстојећим изборима, а да он неће бити ни на једној листи.
Драган Човић - Фото: СРНА
Драган ЧовићФото: СРНА

Човић је истакао да је то једногласна одлука Предсједништва ХДЗ-а, а да је то данас договорио и са предсједницима других странака Хрватског народног сабора .

- Мислим да имамо три мјесеца доста квалитетне кампање коју можемо градити и на вриједностима свјежине у политикама, када је у питању цијела БиХ. Вјерујем да ће кампања бити коректна и растерећена - рекао је Човић новинарима на отварању магистралног пута Столац-Неум.

Човић је навео да он није кандидат на било којој листи, те да су настојали да на кантоналним изборним листама добију нову димензију.

Он је открио и да ће кадар ХДЗ-а БиХ Даријана Филиповић бити носилац листе за Херцеговачко-неретвански и Западнохерцеговачки кантон, а Маринко Чавара носилац листе за централну БиХ и зенички простор, како је та изборна јединица дефинисана.

Делегат у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Марина Пендеш рекла је данас новинарима у паузи сједнице овог дома да ће у понедјељак бити објављено ко је кандидат за члана Предсједништва БиХ из реда хрватског народа.

- Уопште не видим разлог зашто Борјана Кришто не би била кандидат - рекла је Пендешева.