latinica  ћирилица
30/06/2022 |  15:51 | Аутор: Б92

Илић освојио бронзу у Орану

Огњен Илић освојио је бронзану медаљу на Медитеранским играма у Орану.
Медитеранске игре - Фото: РТРС
Медитеранске игреФото: РТРС

Илић је био трећи у бициклистичкој трци на хронометар на Медитеранским играма у Орану.

Српски репрезентативац је на дионици дугој 25 километара, остварио треће вријеме.

- Жестоко смо се припремали за ово такмичење. Вјеровали смо да можемо да направимо подвиг и да се пласирам међу пет возача. Потајно смо се надали и медаљи и успјели смо - рекао је Илић.

На Медитеранским играма српске бициклисте очекује још једно такмичење - друмска трка другог јула. За медаље ће се борити Ђорђе Ђурић, Душан Рајовић и Вељко Стојнић.

- Огњен нас је пуно обрадовао и дао нам додатну енергију. Урадио је огромну ствар за српски бициклизам и спорт и надамо се да ће наше младиће и то додатно оснажити у друмској трци - рекао је директор бициклистичке репрезентације Србије Марко Сударић.

То је друга медаља дана за Србију, послије злата Миленка Себића, укупно 12. на Играма у Алжиру.

Прије њих су златну медаљу освојили Виктор Немеш (рвање), Магомедгаџи Нурасулов (рвање), Дамир Микец и Зорана Аруновић (стрељаштво), Марица Перишић (џудо), Миленко Себић (стрељаштво).

Сребрни су били Владимир Брежанчић (карате) и Милица Николић (џудо), док је бронзано одличје припало Сари Лончар и Марији Суђмац (бадминтон), Стевану Мићићу (рвање), Дејану Ковачевићу (боћање) и Страхињи Бунчићу (џудо).