latinica  ћирилица
30/06/2022 |  16:14 | Аутор: СРНА

Дјеца с Космета дочекана у Броду

Начелник општине Брод Зоран Видић организовао је пријем за 13 малишана и двије наставнице из Основне школе "Угљаре" из истоименог насеља у општини Косово Поље са Косова и Метохије, који бораве у овој локалној заједници у оквиру пројекта "Спојимо дјецу са Косова и Метохије и Републике Српске".
Дјеца с Космета на пријему код начелника Брода - Фото: СРНА
Дјеца с Космета на пријему код начелника БродаФото: СРНА

- Велико нам је задовољство што смо у прилици да угостимо ове малишане, да им пружимо све оно што им тамо недостаје, али и да им покажемо да смо ми гостопримиви људи великог срца - рекао је Видић.

Он се осврнуо на искуства ове локалне заједнице у ратном и послијератном периоду, када су малишани из Брода боравили у пријатељској Грчкој.

Наставница Драгана Пурић, која у пратњи малишана први пут борави у Броду, захвалила је за гостопримство директору ОШ "Свети Сава" Брани Гојковићу, који је годинама у организацији за пријем малишана са Косова и Метохије.

Пурићева је захвалила и начелнику Видићу и локалној управи, који су малишанима омогућили бесплатан улаз на базене, али и низ других садржаја, а посебно родитељима који су угостили малишане.

Дјеца са Косова и Метохије у Броду бораве од суботе, 25. јуна.