latinica  ћирилица
30/06/2022 |  18:10 | Аутор: СРНА

Вулић: Турковићевој није споран поданички неоколонијални менталитет

Посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић изјавила је Срни да министар спољних послова у Савјету министара Бисера Турковић чим види какву најаву страног ангажмана - потрчи да то похвали јер њој поданички неоколонијални менталитет није споран.
Сања Вулић - Фото: СРНА
Сања ВулићФото: СРНА

- Она ће све са стране похвалити радије него водити унутрашњи дијалог и то је оно што је поразно. Какве европске вриједности спомиње да промовише земља која је напустила ЕУ није ми јасно? Какви војни експерти на универзитету у Сарајеву, да ли је то други назив за параобавјештајни центар за помоћ британским љубимцима? Какви експерти у оружаним снагама БиХ - упитала је Вулићева.

Према њеним ријечима, Турковићеву треба подсјетити да за овакве врсте ангажамана требају процедуре и сагласности и да она није институције БиХ.

- Било би коректно да нам самопроглашена краљица каже на који начин је БиХ угрожена? Она је свезналица. Све јој је познато или јој се указало - рекла је Вулићева.

Она сматра да је срамотно што, под плаштом демократије, Турковићева креира обавјештајни центар, а с дугорочним циљем истребљења Срба и Хрвата из БиХ.

- Очекивала сам већи ниво реалности и интелигенције од премијера Енглеске, али бошњачки лоби је искреирао само једну, муслиманску причу. Што више Бисере, то мање БиХ, давно сам рекла, а ево и била у праву - навела је Вулићева.

Турковићева је истакла да је добродошЛа подршка институцијама БиХ од Велике Британије, која је најавила данас да ће послати војне стручњаке у БиХ ради борбе против "утицаја Русије, јачања Мисије НАТО-а и унапређења стабилности и безбједности у земљи".