latinica  ћирилица
01/07/2022 |  08:41 ⇒ 08:44 | Аутор: СРНА

Дјеца са Косова и Метохије сутра се враћају кући

Српска дјеца са Косова и Метохије, њих 461, која су боравила код својих вршњака у Републици Српској, сутра се враћају кући, изјавио је предсједник Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији Милорад Арлов.
Дјеца са Космета у Српској, архив - Фото: РТРС
Дјеца са Космета у Српској, архивФото: РТРС

Испраћај ће бити организован у Етно-селу "Станишићи" код Бијељине у 12.00 часова за 341 ученика који су у протеклих седам дана боравили код својих вршњака у Приједору, Бањалуци, Градишци, Челинцу, Прњавору, Броду, Шамцу, Пелагићеву, Добоју и Бијелини.

Арлов је за Срну рекао да ће сутра бити испраћено и 120 дјеце из јужне српске покрајине која су боравила на Сокоцу, у Источном Новом Сарајеву и Требињу. Они ће пут кући наставити преко граничног прелаза Вардиште код Вишеграда.

- Кући се сутра враћа укупно 461 основац са својим наставницима. Пожељећемо им срећан повратак кући, да нам са својим породицама чувају Косово и Метохију и да наредне године у јуну опет дођу - рекао је Арлов.

Он је, како каже, сигуран да ће ученици са Косова и Метохије понијети лијепе успомене из Републике српске и велика пријатељства, што је и циљ пројекта "Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске".