latinica  ћирилица
01/07/2022 |  08:55 ⇒ 11:15 | Аутор: РТРС

Зворник: Олујно невријеме причинило материјалну штету (ФОТО)

Олујно невријеме праћено градом које је синоћ захватило сјеверни дио Зворника причинило је материјалну штету домаћинствима на подручју Роћевића, Пађина, Шепка, Трновице и Скочића.
Зворник невријеме - Фото: РТРС
Зворник невријемеФото: РТРС

Противградна заштита дјеловала је два пута.

О укупно причињеној штети више ће се знати наредних дана након што ресорна Градска комисија обиђе домаћинства која су пријавила штету од невремена.

- Према првим информацијама дошло је до значајније штете у неколико села гдје је град био прилично крупан, тако да је причинио штету и на усјевима и на пластеницима. Ми смо већ имали неколико пољопривредника који су се обратили Градској управи и извјестили нас о њиховој штети - изјавио је начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Зворник Дарко Стефановић.

Невријеме у Зворнику (Фото: РТРС)

Стефановић је нагласио да Град Зворник овом приликом апелује и на преостале пољопривреднике којима је причињена штета од града да се пријаве Граду Зворнику да поднесу захтјев како би њихове службе изашле на терен и утврдиле штету и у складу са могућностима, односно са буџетом Града одобриле одређену помоћ.