latinica  ћирилица
01/07/2022 |  09:13 ⇒ 09:14 | Аутор: СРНА

Патријарху Порфирију плакета високих студија одбране и безбједности

Његова светост патријарх српски Порфирије примио је у Патријаршији у Београду 11. генерацију полазника Високих студија безбједности и одбране, међу којима су били и припадници Министарства унутрашњих послова Републике Српске, Министарства одбране у Савјету министара и Оружаних снага БиХ.
Патријарх Порфирије (Фото: TANJUG/ JADRANKA ILIC) -
Патријарх Порфирије (Фото: TANJUG/ JADRANKA ILIC)

Ректор Универзитета одбране генерал–потпуковник Горан Радовановић је, у име школе, даровао патријарху Порфирију плакету Високих студија одбране и безбједности, јавио је црквени Радио "Слобо љубве".

Међу полазницима студија били су и официри Министарства одбране, припадници МУП-а и других министарстава, представници Скупштине Србије и државних агенција.

Пријему је присуствовао епископ марчански Сава, шеф кабинета патријарха српског.

Школа националне одбране чини дио Универзитета одбране заједно са Војном академијом, Медицинским факултетом Војномедицинске акадамије /ВМА/ и Институтом за стратегијска истраживања.

Оформљена је ради обављања послова који се односе на организацију и реализацију каријерних усавршавања професионалних официра, израду програма усавршавања, њихову реализацију и евалуацију.

Такође, то подразумијева и сарадњу са организационим јединицама Министарства одбране и Генералштаба Војске Србије, наставним и научним установама у земљи и иностранству у складу са овлашћењима и пословима које обавља.