latinica  ћирилица
01/07/2022 |  10:48 ⇒ 14:05 | Аутор: РТРС

Сљедеће седмице посебна сједница НСРС о повећању плата у јавном сектору (ВИДЕО)

Колегијум Народне скупштине Репубилке Српске одлучио је данас да ће 33. посебна сједница парламента започети сљедеће седмице, одмах по завршетку 22. редовне, чији наставак је заказан за уторак, 5. јула у 10.00 часова и на чијем Дневном реду се налази још девет тачака, саопштено је из Одсјека за односе с јавношћу НСРС.
Народна скупштина Републике Српске - Фото: РТРС
Народна скупштина Републике СрпскеФото: РТРС

Ријеч је приједлозима закона и платама у јавним установама у области здравства, у јавним службама Републике и органима управе, запослених у образовању, култури, МУП-у и правосуђу. На дневном реду је и Приједлог одлуке о измјени Одлуке о дугорочном задуживању Републике Српске за 2022. годину

Сједницом Колегијума предсједавао је потпредсједник Народне скупштине Денис Шулић.

Након завршетка телефонске сједнице скупштинског Колегијума, Шулић рје екао је да је посебна сједница заказана на захтјев Владе Републике Српске.

Шулић је истакао да су приједлози закона проистекли из договора српског члана Предсједништва БиХ и лидера СНСД-а Милорада Додика са струковним синдикатима.

- Сигуран сам да ћемо усвојити повећање плата које ће бити од 1. августа за сваког запосленог у јавном сектору Републике Српске без обзира на платни разред у износу од 100 КМ" - рекао истакао је Шулић.

Шулић је истакао да је Влада предложила да се води обједињена расправа од прве до осме тачке дневног реда, а да ће се посланици појединачно изјашњавати о свакој тачки.