latinica  ћирилица
01/07/2022 |  12:12 ⇒ 12:25 | Аутор: Агенције

Надал: Размишљао сам о повлачењу али више не

Шпански тенисер Рафаел Надал изјавио је да је до прије неколико недјеља ражмишљао да се повуче из тениса, али да сада нема такве мисли, пренијели су данас британски медији.
Рафаел Надал (Фото: EPA-EFE/NEIL HALL, илустрација) -
Рафаел Надал (Фото: EPA-EFE/NEIL HALL, илустрација)

Надал је јуче у другом колу Вимблдона побиједио Литванца Ричардаса Беранкиса са 6:4, 6:4, 4:6, 6:3 и у трећем колу га сутра очекује дуел са Италијаном Лоренцом Сонегом.

- Моја филозофија од прије пар недјеља је да сам био близу тога да се повучем. Сада се не осјећам тако. То је моја филозофија - изјавио је Надал и додао:

- То је нешто чега се никад нисам плашио. Имам веома срећан живот ван тениса, иако је тенис важан дио мог живота у посљедњих 30 година. Без сумње, био сам срећан и ван њега, тако да ме то не брине. Ипак, кад дође тај дан, биће свакако промјена. За сваку промјену у животу потребно је вријеме. Морате да им се прилагодите, зар не? Нормално је да људи причају о повлачењу великих спортиста, јер су они дуго у врху игре, то је примјетније у популарнијим спортовима, то постане дио живота многих људи. И мени се то дешава са неким фудбалерима, играчима голфа - јасан је Надал.

Шпанац је потом објаснио свој став на примјеру славног голфера Тајгера Вудса.

- Особа коју сам волио да гледам је Тајгер Вудс. Сад нисам често у прилици да га видим како игра. То је на неки начин промјена и у мом животу. Вјероватно ће многи мислити као ја, када Роџер не игра, када Новак не буде играо, када ја не будем играо, или када неко из фудбала и кошарке не нуде играо. Јер они постају дио дневне рутине људи, инспиришу их - закључио је Надал.