latinica  ћирилица
01/07/2022 |  12:28 ⇒ 12:29 | Аутор: ТАНЈУГ

Серија "Робин Худ" снимаће се у Београду и Србији

Abacus Media Rights, компанија Amcomri Entertainment, покренула је потпуно нову, врхунску драмску серију "Робин Худ" коју је креирао Џонатан Инглиш са Џоном Гленом као извршним продуцентом, а Тањугу је потврђено у продукцији серије да ће се "Робин Худ" снимати у ПФИ студију у Београду и на локацијама широм Србије.
Калемегдан (Фото: Танјуг/ Милош Миливојевић) -
Калемегдан (Фото: Танјуг/ Милош Миливојевић)

Серија ће се снимати у продукцији English/Glenn Media и Balkanic Media, а настајање тог телевезијског формата финансира Head Gear који води Фил Хант, уз подршку подстицајног програма Министарства културе Србије.

Аутентична и узбудљива драмска серија са десет једносатних епизода представиће најреалистичнију верзију Робина Худа до сада, смјештену у позадини окрутне, корумпиране и мистериозне средњовјековне земље.

Робин је рођен око 100 година након што су англосаксонску Енглеску освојили Нормани, који су са собом донијели хришћанство, камене дворце и порезе.

Био је то митски период у историји када је Енглеска била прекривена шумом, а стара паганска вјеровања су била побијена снагом норманског мача.

У том веома мрачном и опасном моменту историје, загонетни Робин и његови дивљи одметници били су средњовјековни осветници у борби против угњетавања.

Џонатан Форд, генерални директор АМР-а напомиње да су људи широм свијета чули за Робина Худа.

- Било је много веома успјешних верзија енглеског хероја, али ниједна није поново приказала немилосрдну, тиранску атмосферу тог времена. Ово је универзална прича о преживљавању, сукобу и љубави са спектакуларним акционим секвенцама које ће се снажно допасти свјетској публици- рекао је Форд.

Џонатан Инглиш, творац серије, истиче жељу да свијету покаже правог Робина Худа.

- Истражио сам оригиналне баладе и записе који још увијек постоје из 12. и 13. веијка. Они откривају далеко привлачнију и опаснију фигуру, Робина који је груб, аутентичан и дубоко укоријењен у историји. Ово је верзија Робина Худа у стилу "Викинга" или "Peaky Blinders".

Џон Глен додаје да је ово верзија Робина Худа коју никада раније није видио.

- Историјски тачан, пун богатих и сложених ликова, правовремених тема, пун акције и интрига. Нема дама у невољи, нема мушкараца у хулахопкама, то, искрено, више личи на "Peaky Blinders" него било који Робин Худ кога сам икада видио - каже Глен.