latinica  ћирилица
01/07/2022 |  13:07 ⇒ 13:21 | Аутор: СРНА

Мијић: Превоз редован, продаја јулских карата по старим цијенама

Превозници који обављају градски и приградски превоз на подручју града Бањалуке од јутрос редовно врше ову дјелатност, а почела је и продаја карата за јул по старим цијенама, потврдио је директор бањалучког "Аутопревоза" Дејан Мијић.
Градски превоз - Фото: РТРС
Градски превозФото: РТРС

Мијић је навео да превозници јутрос обављају превоз на свим линијама, с обзиром на јучерашњи договор са представницима Градске управе, на којем им је обећано да ће град надокнадити разлику у цијени.

Он је рекао да је дошло и до редукција због љетног режима саобраћаја, будући да нема ђака и да су годишњи одмори, што је објављено прије почетка продаје карата.

Мијић је напоменуо да је договорено да путницима мјесечне карте од јуна важе до понедјељка, 4. јула, како би имали времена да купе нове карте и не плаћају појединачне.

- Ми само вршимо услугу превоза у јавном градском превозу према уговору који имамо потписан са градом, гдје је јасно дефинисано како долази до поскупљења и формирања цијене карата - рекао је Мијић за Срну.

Он је истакао да превозници поздрављају привремено рјешење, али да оно не може бити трајно јер нису обезбијеђена средства за све мјесеце, те додао да то питање треба да рјеше "градски оци" и Скупштина града.

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић јуче је саопштио да је проблем превоза привремено ријешен, те да је град спреман да сноси трошкове за јул и позвао скупштинску већину да се изјасни о овом питању.

На засједању Скупштине града у сриједу, 29. јуна, накнадно је додат нови цјеновник карата у јавном превозу, али је послије вишечасовне дискусије одлучено да ово питање буде повучено са дневног реда и размотрено на ванредној сједници наредне седмице.