latinica  ћирилица
01/07/2022 |  13:56 ⇒ 13:56 | Аутор: СРНА

Ћорић: Љетна туристичка сезона обара досадашње рекорде

На Јахорини је данас отворена љетна туристичка сезона у оквиру које ће посјетиоцима бити доступни и нови садржаји.
Недељко Ћорић - Фото: РТРС
Недељко ЋорићФото: РТРС

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Ћорић рекао је на отварању да ће љетна туристичка сезона захваљујући новим садржајима оборити досадашње рекорде.

Ћорић је истакао да ће нови садржаји задовољити све укусе посјетилаца и позвао заинтересоване да пробају оно што Јахорина нуди.

- Влада Републике Српске препознала је овај потенцијал на планини и мислим да смо учинили довољно. Изградили смо капацитете и сада је на медијима, али и свима нама да је промовишемо. Треба да будемо највећи промотери наше олимпијске љепотице која има шта да понуди овог љета, али и наредне зиме - изјавио је Ћорић на конференцији за новинаре.

Према његовим ријечима, Влада и ресорно министарство наставиће са улагањима у Јахорину да би била спремна у сваком тренутку да понуди нешто више у односу на конкуренцију у региону.

Ћорић је нагласио да ће љетна сезона на Јахорини бити једнако успјешна, као што је била зимска сезона.

Најспекуларнији догађај љетне сезоне фестивал "Јахорина хот" почиње данас и трајаће до недјеље, 3. јула, а ова олимпијска планина угостиће неке од најпознатијих музичких звијезда региона.