latinica  ћирилица
01/07/2022 |  14:19 ⇒ 14:21 | Аутор: СРНА

Погледајте какво нас вријеме очекује у наредним данима

Републику Српску и наредних дана очекује претежно сунчано и топло вријеме, уз могуће краткотрајне пљускове, подаци су Републичког хидрометеоролошког завода.
Сунчано - Фото: РТРС
СунчаноФото: РТРС

У току ноћи и сутра ујутро на сјеверу и западу очекује се освјежење уз повремену кишу или пљускове. Температура ваздуха ће бити нижа и пријатнија у односу на претходне врло топле дане.

На југу и истоку и даље ће бити веома топло и сунчано, поподне на истоку пљускови са грмљавином, а понегдје су могуће и локалне непогоде.

Вјетар ће бити слаб до умјерен сјеверни.

Минимална температура ваздуха од 17 до 23, у вишим предјелима од 13, а максимална од 28 степени на сјеверозападу до 36 на југу и југоистоку, у вишим предјелима на западу од 23 степени Целзијусових.

Претежно сунчано и топло вријеме, локално и вруће биће у недељу, 3. јула, када ће послијеподне развој облака у централним и источним крајевима условити пљускове са грмљавином, који ће се премјештати на сјевероисток.

Минимална температура ваздуха од 18 до 24, у вишим предјелима од 14, а максимална од 31 до 36, у вишим предјелима од 26 степени Целзијусових.

Према прогнози метеоролога, у понедељак, 4. јула, биће претежно сунчано и вруће уз пораст температуре ваздуха, а послијеподне ће бити услова за појаву краткотрајних пљускова на југу и југозападу.

Минимална температура ваздуха од 18 до 24, у вишим предјелима од 16, а максимална од 32 до 37, у вишим предјелима од 25 степени Целзијусових.

Сунчано и веома топло очекује се у уторак, 5. јула, али ће дневна температура бити нижа него дан раније. Послијеподне ће развој облака понегдје условити краткотрајне пљускове праћене грмљавином.

Минимална температура ваздуха од 18 до 24, у вишим предјелима од 16, а максимална од 30 до 36, у вишим предјелима од 24 степена Целзијусова.