latinica  ћирилица
01/07/2022 |  15:40 | Аутор: СРНА

Тузла: Пронађена дрога, новац, оружје и муниција

Три лица ухапшена су након што су у претресима на шест локација на подручју Тузланског кантона пронађени дрога, новац, оружје и муниција.
Полиција ФБиХ - Фото: РТРС
Полиција ФБиХФото: РТРС

У претресима је пронађено 11 пластичних паковања спида, девет паковања биљне материје која асоцира на канабис, пет дигиталних вага за прецизно мјерење и електрична машина за вакуумско паковање.

Пронађен је и одређени износ новца у различитим апоенима евра и КМ, пиштољ ЦЗ са 67 метака, гасни пиштољ, као и други предмети који могу послужити као доказ у каснијем поступку.

Ухапшена су лица чији су иницијали А.В. /33/ и А.И. /32/, оба из Грачанице и Е.М. /26/ из Градачца, која ће уз извјештај бити предата Тужилаштву Тузланског кантона на даље поступање, док ће након комплетирања предмета против лица К.Б. из Тузле и М.Ф. из Бановића надлежном тужилаштву бити поднесени одговарајући извјештаји.

Ухапшени су осумњичени за кривична дјела из области злоупотребе наркотика, недозвољеног држања оружја и муниције, имовинских деликата и других недозвољених радњи, саопштено је МУП Тузланског кантона.

Пронађени предмети и материје привремено су изузети ради вјештачења, а полицијски службеници раде на документовању предмета.

Претреси су извршени према налогу општинских судова на шест локација у Грачаници, Добој Истоку, Градачцу, Тузли и Бановићима.