latinica  ћирилица
01/07/2022 |  15:41 | Аутор: СРНА

Мост преко Дунава најважнији објекат на Фрушкогорском коридору

Мост преко Дунава, који ће се градити између Ковиља и Петроварадина, биће један од најважнијих објеката на Фрушкогорском коридору, изјавио је предсједник Покрајинске владе Игор Мировић.
Градилиште будућег моста између Петроварадина и Каћа (фото: TANJUG / GRAD NOVI SAD / Aleksandar Vasilic) -
Градилиште будућег моста између Петроварадина и Каћа (фото: TANJUG / GRAD NOVI SAD / Aleksandar Vasilic)

Мировић је истакао да је овај мост дуг 1,7 километара нарочито важан за Нови Сад, Ириг и Руму јер је, како је рекао, та дионица са око 900 камиона и 10.000 возила дневно једна је од најоптерећенијих на путевима Србије.

- Вјерујем да ћемо за три и по године имати практично спасоносно рјешење за Нови Сад и друге општине када је ријеч о теретном саобраћају, за Петроварадин посебно, за новосадску Партизанску улицу, као и за Срем, Фрушку гору и Ириг - рекао је Мировић новинарима послије обиласка градилишта на помоћном челичном мосту на мјесту гдје ће бити будући мост преко Дунава.

Градилиште су посјетили и директор "Коридора Србије" Александар Антић, министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић, као и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.

Претходно је покрајински премијер имао радни састанак са Момировићем и Вучевићем.

Они су размијенили мишљења о изградњи Фрушкогорског коридора, радовима на траси брзе пруге Нови Сад-Суботица гдје се налазе значајни археолошки локалитети, као и о изградњи пјешачко-бициклистичке стазе између Петроварадина и Беочина.