latinica  ћирилица
01/07/2022 |  17:29 ⇒ 19:55 | Аутор: РТРС

ГО СНСД: Додик кандидат за предсједника Српске, а Цвијановић за српског члана Предсједништва БиХ (ВИДЕО)

Лидер СНСД-а Милорад Додик званично је кандидат за предсједника Републике Српске на предстојећим општим изборима у БиХ, а Жељка Цвијановић кандидат за српског члана Предсједништва БиХ, потврдио је данас у Градишци Главни одбор ове партије.
Главни одбор СНСД - Фото: РТРС
Главни одбор СНСДФото: РТРС

Главни одбор СНСД-а верификово је и носиоце листа за Народну скупштину Републике Српске и Представнички дом парламента БиХ.

Лидер СНСД-а Милорад Додик поручио је да се са Републиком Српском не смије калкулисати јер је она извор слободе, али и неупитна.

Додик је рекао да ће СНСД и даље водити одговорну националну политику, додајући да је партија показала да је патриотска и да је очувала финансијску и политичку стабилност Републике Српске у веома изазовним временима.

Он је подсјетио да су СНСД и коалициони партнери обезбиједили редовне пензије и плате, повећења тих примања, те поново позвао младе од 16 до 29 година да се од 5. јула пријаве за помоћ од 100 КМ, колико ће добити и у септембру.

Додик је поновио да ће СНСД у кампањи подсјећати на све што су радили, без нападања, те додао да желе фер и поштене изборе.

- Не смију бити заборављени они који су стварали Републику Српску из тадашњег војног и политичког врха јер никада нису калкулисали са њом. Зато је веома важно ко ће водити Републику Српску и да нас у наредном периоду прихвате као реалност - рекао је Додик, који је предложен за кандидата за предсједника Републике Српске.

Потпредсједница СНСД-а Жељка Цвијановић рекла је да је циљ ове политичке партије јака Република Српска и очување њених надлежности.

 

      View this post on Instagram

A post shared by Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic)

Подсјећамо, у Градишци је одржана сједница ГО СНСД-а гдјесу верификовани носиоци листа за Народну скупштину Републике Српске и Представнички дом парламента БиХ на предстојећим општим изборима.

За Народну скупштину Републике Српске носиоци листа су Изборна јединица један Драгослав Кабић, Изборна јединица два Мирослав Бојић, Изборна јединица три Владо Ђајић, Изборна јединица четири Игор Жунић, Изборна јединица пет Александар Суботић, Изборна јединица шест Војин Митровић, Изборна јединица седам Зоран Стевановић, Изборна јединица осам Љубиша Ћосић и Изборна јединица девет Лука Петровић.

За Представнички дом парламента БиХ носиоци листа су Изборна јединица један Небојша Радмановић, Изборна јединица два Обрен Петровић и Изборна јединица три Радован Вишковић.

Главни одбор СНСД
Фото: РТРС

Главни одбор СНСД
Фото: РТРС

Главни одбор СНСД
Фото: РТРС

Главни одбор СНСД
Фото: РТРС

Главни одбор СНСД
Фото: РТРС

Главни одбор СНСД
Фото: РТРС

Главни одбор СНСД
Фото: РТРС

Главни одбор СНСД
Фото: РТРС

Главни одбор СНСД
Фото: РТРС

Главни одбор СНСД
Фото: РТРС

Главни одбор СНСД
Фото: РТРС