latinica  ћирилица
01/07/2022 |  17:45 | Аутор: СРНА

Коалициони партнери сагласни у подршци Додику и Цвијановић

Коалициони партнери СНСД-а сагласни су у подршци кандидатима ове политичке партије за појединачне функције на општим изборима Милораду Додику и Жељки Цвијановић јер, како тврде, они су гарант очувања Републике Српске, њених интереса и будућности.
СНСД са коалиционим партнерима (фото: twitter.com/SNSDDodik) -
СНСД са коалиционим партнерима (фото: twitter.com/SNSDDodik)

Предсједник НПС-а Дарко Бањац рекао је да се ова политичка партија залаже за јединство и очување националних интереса српског народа, те да зато подржава кандидате СНСД-а.

Он је рекао на сједници Главног одбора СНСД-а, која је у току, да 17 политичких субјеката и појединаца подржава коалицију предвођену СНСД-ом, што је гарант за побједу на предстојећим општим изборима у БиХ.

Представник Уједињне Српске Невен Станић рекао је да је циљ коалиционих партнера очување Републике Српске и њених надлежности.

- Вјерујем у одличан изборни резултат јер нема нико други у Републици Српској ко би сачувао јединство и интересе нашег народа - навео је Станић.

Предсједник Прве СДС Радомир Лукић рекао је да ова странка подржава Додика и Цвијановић јер се истински залажу за очување Републике Српске, а противе се формирању "босанске нације".

Предсједник Савеза за демократскиу Српску Драган Калинић рекао је да много разлога за подршку Додику и Цвијановићевој има.

- Они су чврсти у ставовима да одбране Републику Српску и њене институције, да очувају Дејтонски мировни споразум, али и да народ воде у бољу будућност - рекао је Калинић.

Лидер НДП-а Драган Чавић рекао је да је веома важно да народ изабере оне који ће сигурно водити Републику Српску у наредном периоду.

- То јесу Додик и Цвијановић, а сигурно нас чекају изазовна времена - рекао је Чавић.