latinica  ћирилица
01/07/2022 |  18:14 ⇒ 20:03 | Аутор: klix.ba

Милановић: Американци се требају макнути из БиХ

Предсједник Хрватске Зоран Милановић изјавио је да у Мадриду на састанку НАТО земаља није гласао о уласку Финске и Шведске у овај савез, већ да ће се то урадити на нивоу шефова мисија који ће добити пуномоћ од хрватске владе.
Зоран Милановић (фото: EPA-EFE / GEORGI LICOVSKI) -
Зоран Милановић (фото: EPA-EFE / GEORGI LICOVSKI)

Предсједник Хрватске рекао је да Изборни закон БиХ није тема којом се требају бавити Американци.

- Ово није тема коју ће уређивати Америка, и не треба. Вријеме је да се макну из БиХ. Европа да - рекао је Милановић.

Додао је да је током НАТО самита неке ствари рекао мрвицу оштрије него што је пренесено у медијима, у смислу како је казао "хрватског ослобађања Босне и Херцеговине".

Милановић је рекао да Хрватска нема јединствен став те да у Мадриду није могао ништа.

- Тамо се није гласало, како кажу ови који лажу. Гласаће се сљедеће седмице - рекао је.

- Сада је све на хрватском сабору - додао је.

На критике Мостове саборске заступнице Марије Селак Распудић да ништа није учинио у Мадриду по питању Изборног закона рекао је како је од ње очекивао више.

- Мој став је да бих учинио све да се промијени Изборни закон у Мадриду. Пустите Марију Селак Распудић, људи говоре ствари које не читају, не разумију. Колико сам пута рекао да моје могућности и овлашћења у једном тренутку престају и да не могу спријечити да неко у име Хрватске потпише тај уговор. Све ће на крају доћи у Сабор и Сабор ће о томе одлучивати. Моја порука им је: Немојте то направити. Неко каже да сам се поигравао нечијим осјећајима, то кажу људи који немају трунке емоције о животу. Шта сам још требао рећи? Шта је то требало направити у Мадриду - рекао је Милановић.