latinica  ћирилица
01/07/2022 |  21:43 ⇒ 21:54 | Аутор: СРНА

Мркоњић Град: Изложба фотографија "Косибаше и делије"

У Мркоњић Граду отворена је изложба фотографија "Косибаше и делије" - омаж косцима и утемељивачима, медијима и властима који су успјели да подрже и одрже 31 годину манифестацију "Дани косидбе на Балкани" по којој је Мркоњић Град познат.
Мркоњић Град - изложба фотографија "Косибаше и делије" - Фото: СРНА
Мркоњић Град - изложба фотографија "Косибаше и делије"Фото: СРНА

Изложба, аутора Слободана Ћоћкала, је о најбољим косибашама и делијама туристичке манифестације "Дани косидбе на Балкани - Меморијал Лазар Лакета"од 1990. до 2021. године.

- Кроз ових 40 паноа испричана је прича о најбољим косцима и делијама, који су показали снагу својих мишића и вјештине баратања косом на великој топлоти и који су тако оставили безвремени траг и свог такмичарског духа и вриједности овога краја - истакао је Ћоћкало.

Ћоћкало је рекао новинарима да је ова изложба омаж косцима и утемељивачима, медијима и властима који су успјели да подрже и одрже 31 годину ову манифестацију, по којој је Мркоњић Град познат.

Вечерашња изложба у Културном центру "Петар Кочић" један је у низу догађаја у оквиру сутрашње манифестације "Дани косидбе на Балкани - Меморијал Лазар Лакета", која се ове године одржава 32. пут.