latinica  ћирилица
02/07/2022 |  08:49 ⇒ 12:18 | Аутор: РТРС

Томаш: Прњавор никада није имао већи буџет, до краја године биће и већи (ВИДЕО)

Начелник Прњавора Дарко Томаш истакао је гостујући у нашем Јутарњем програму, да ова општина никада није имала већи буџет. Средства за инвестиције, каже, увећана су за милион марака и износе укупно 7.700.000 КМ.
Дарко Томаш у Јутарњем програму - Фото: РТРС
Дарко Томаш у Јутарњем програмуФото: РТРС

- Од тог износа пет милиона су кредити, а 2,7 милиона су од домаћих прихода. Очекујем у наредном подршку власти и предузећа тако да мислим да ће овај износ до краја године бити и већи - навео је Томаш.

Он је додао да је 1,8 милиона КМ планирано за реконструкцију најфреквентније улице у Прњавору за коју се чекало неколико година уназад.

- У овој илици ће се урадити комплетна инфраструктура, а поред тога планирано је реновирање градског парка и зграде општине - рекао је Томаш.

Томаш је најавио значајне капиталне инвестиције, међу којима изградњу водоводних система у мјесним заједницама Штрпци, Поточани и Бабановци, те израду пројектне документације за мјесну заједницу Ратковац до Насеобине Лишње.

Скупштина општине Прњавор усвојила је ребаланс буџета за ову годину на основу којег је буџетски оквир увећан за 9,57 одсто или 2.660.000 КМ и сада износи 30.460.000 КМ.