latinica  ћирилица
02/07/2022 |  09:59 ⇒ 09:59 | Аутор: СРНА

Испаљено 210 противградних ракета, трећина на подручју Бијељине

На подручју Републике Српске, Федерације БиХ и Брчко дистрикта ноћас је испаљено 210 противградних ракета, од којих највише у Бијељини - 72, саопштено је из "Противградне превентиве".
Градишка - Противградна превентива - Фото: СРНА
Градишка - Противградна превентиваФото: СРНА

Дејствовано је из 49 противградних станица од 2.16 до 5.44 часова. На подручју Дервенте испаљено је 10 ракета, Модриче осам, Градачца 12, те Шамца двије ракете.

У Доњем Жабару су испаљене три ракете, Пелагићеву четири, Брчком 35 ракета и Бијељини 72 ракете.

На подручју Зворника испаљено је 17 ракета, Вукосављу четири, Угљевику 12, Лопарама 13, Челићу осам и Сребренику 10 ракета.

- Пожртвованим и одговорним трудом стријелаца на терену, као и оперативног тима који је координисао цијелоноћном акцијом дејства противградним ракетама, врло успијешно је контролисана градоносна моћ облака, те правовременим и дозираним дејствима појава града сведена на мања локлана подручја - напоменули су из "Противградне превентиве".

Из овог предузећа су напоменули да су стријелци на терену појаву града у пљуску пријавили на подручју локалних управа Пелагићево, Угљевик, Зворник, док је суградица у пљуску пријављена на територији Брода, Добоја, Вукосавља, Доњег Жабара, Модриче, Шамца, Брчког, Сребреника, Лопара и Бијељине.