latinica  ћирилица
02/07/2022 |  12:23 ⇒ 12:38 | Аутор: СРНА

Вишковић: Посебно вријеђа што се не појављује нико из међународне заједнице (ВИДЕО)

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је да посебно вријеђа што се данас на помену у Братунцу скоро да не појављује нико из међународне заједнице да ода почаст српским жртвама, а само за десетак дана скоро на истом мјесту појавиће се сви.
Братунац - полагање вијенаца - Фото: РТРС
Братунац - полагање вијенацаФото: РТРС

- Не видимо ниједног разлога зашто то раде, зашто дијеле жртве, зашто дијеле народе у БиХ, а стално нам причају причу како хоће да дође помирења и суживота. Хришћански јесте да праштамо, али како да праштамо, на који начин да испунимо ту своју хришћанску обавезу ако нас стално гурате у нове свађе, у нове подјеле и то радите упорно 30 година - упитао је Вишковић.

Вишковић је изјавио новинарима у Братунцу, гдје присуствује помену свим српским жртвама из средњег Подриња и Бирча у одбрамбено-отаџбинском рату, да за злочин над српским народом изгледа нема суда, нема казне, а само се суди припадницима српског народа.

- То је довољна опомена за све нас да покушамо да разумијемо шта нам се спрема и само јединствени се можемо спасити и сачувати - нагласио је Вишковић.