latinica  ћирилица
02/07/2022 |  13:02 | Аутор: СРНА

Бореновић: За правосуђе је страдање Срба колатерална штета

Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић поручио је данас у Братунцу да ни три деценије од када је почела незамислива голгота српског народа у средњем Подрињу и Бирчу није стигла правда починиоце монструозних злочина над српским становништвом овог краја, међу којима је највише било стараца, жена и дјеце.
Бранислав Бореновић - Фото: РТРС
Бранислав БореновићФото: РТРС

- Деценијама свједочимо како је за домаће и међународно правосуђе страдање Срба колатерална штета, али ми смо ту да одамо почаст жртвама, да памтимо и боримо се за истину - рекао је Бореновић у Братунцу, након парастоса и полагања цвијећа за 3.267 убијених Срба на подручју средњег Подриња и Бирча.

Потпредсједник ПДП-а Јелена Тривић рекла је да су ова свирепа убиства почињена на кућним праговима на највеће православне празнике пораз сваке људскости, духовности, али не пораз жртава, него оних који су злочин починили јер је правда Божија изнад и биће тежа од сваке овоземаљске казне, саопштено је из ПДП-а.

- И невине жртве у средњем Подрињу и Бирчу су уграђене у темеље Републике Српске и њима смо дужни да је сваког дана славимо и јачамо. Оно што се овдје десило нам је завјет да чувамо отаџбину, љубимо сваку њену стопу, као гарант опстанка нашег народа на овим просторима и да се више никада никоме не понови страдање какво је доживио наш народ у овом крају - поручила је Тривићева.