latinica  ћирилица
02/07/2022 |  16:30 ⇒ 17:11 | Аутор: СРНА

Наредних дана претежно сунчано и вруће, могући и пљускови

У Републици Српској у наредна три дана биће претежно сунчано и веома топло, уз температуру ваздуха и до 38 степени Целзијусових, али уз могућност повремених пљускова, подаци су Републичког хидрометеоролошког завода.
Сунчано - Фото: РТРС
СунчаноФото: РТРС

Сутра ће бити претежно сунчано и врло топло вријеме, током поподнева се на југоистоку очекује развој облака уз повремене пљускове са грмљавином, чешће у брдско-планинским предјелима, а понегдје су могуће и локалне непогоде.

Минимална температура ваздуха биће од 17 до 24, у вишим предјелима од 15 степени, а максимална од 32 до 37, у вишим предјелима од 27 степени Целзијусових.

У понедјељак, 4. јула, биће претежно сунчано и вруће, док ће послијеподне бити услова за појаву краткотрајних пљускова на југоистоку и у високој Херцеговини, а у току ноћи и понегдје на сјеверу.

Минимална температура ваздуха биће од 19 до 24, у вишим предјелима од 16, а максимална од 33 до 38, у вишим предјелима од 28 степени Целзијусових.

У уторак, 5. јула, на сјеверу и западу биће мало нижа и пријатнија температура у односу на претходне дане, уз сунчане периоде и повремене пљускове. На југу и истоку биће врло топло и сунчано, а поподне уз повремене пљускове са грмљавином.

Минимална температура ваздуха биће од 18 до 24, у вишим предјелима од 16, а максимална од 28, на сјеверозападу до 38 на југу, у вишим предјелима на западу од 24 степена Целзијусова.