latinica  ћирилица
03/07/2022 |  10:57 | Аутор: ТАНЈУГ

Кошаркаши Србије вечерас у Нишу против Белгије

Кошаркаши Србије вечерас од 21 сату у нишком "Чаиру" дочекаће селекцију Белгије у утакмици шестог кола А групе прве фазе квалификација за Свјетско првенство.
Кошаркаши Србије (Фото: КСС) -
Кошаркаши Србије (Фото: КСС)

Двије репрезентације имају идентичан учинак 3-2, док је лидер Летонија са 4-1 уочи друге фазе квалификације гдје се прави нова група са Великом Британијом, Турском и Грчком.

- Информација да су скоро све улазнице распродате је најбоља вест откад сам поново селектор. Само да имате информацију, играли смо у Риги против Летоније пред 11.500 гледалаца, а у Београду је било 2.300 људи - изјавио је селектор кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић на конференцији за медије у НИшу.

Ова утакмица са Белгијом, као и свака у квалификацијама, је веома важна. Покушавамо да се припремимо најбоље што можемо, додао је селектор.

- Нама је тај континуитет екипе угрожен. Ако упоредимо мечеве против Летоније у Београду и тамо, важно је да кажемо да су током тог периода кроз екипу прошла 23 играча. Никакав континуитет не постоји, осим што је тренер имао прилику да их упозна. То је алармантна ситуација, као што је алармантна и ситуација у којој се налази српска кошарка - рекао је Пешић.