latinica  ћирилица
03/07/2022 |  13:14 ⇒ 14:08 | Аутор: СРНА

Цијена струје остаје увијек ниска за грађане Српске

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је данас да Република Српска има довољно електричне енергије, да "Електропривреда" неће бити продата и да ће цијена струје увијек остати ниска за грађане.
Струја - Фото: РТРС
СтрујаФото: РТРС

- Наша Електропривреда неће бити продата, екипа коју предводим то је спријечила. Да то нисмо учинили данас бисмо имали пет пута скупљу струју - рекао је Додик, напомињући да у предстојећем периоду треба радити на више поља због глобалних дешавања и токова.

Он је напоменуо да, ако Српска већ не може одређивати цијену нафте, онда може струје.

- Цијена струје остаће увијек ниска за наше људе. Сва срећа па имамо око 35 одсто вишкова и можемо да продамо и тиме поклопимо губитке који настају у вези са домаћи конзум - рекао је Додик.

Додик је указао да је цијена електричне енергије у Српској за становништво нижа за 44 одсто него у Федерацији БиХ.

- Мања је 60 одсто него у Хрватској, а 140 одсто него у Италији и на неким другим мјестима. И то је политика коју ћемо наставити - рекао је Додик на Мраковици, гдје је присуствовао обиљежавању 80 година од Битке на Козари.

Он каже да зна да се оно што треба да ради у будућем периоду своди на неколико ствари.

- Да обезбиједим мир - то знам и то сам показао да могу. Сигурност, и то знам и показао сам, а оно што додатно морам да радим је да обезбиједим довољно енергије и хране за наш народ због глобалних трендова - рекао је Додик.