latinica  ћирилица
03/07/2022 |  13:35 ⇒ 13:36 | Аутор: ТАНЈУГ

Петковић: Курти опсједнут освајањем сјевера КиМ

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић, оцијенио је данас да је премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти опсједнут освајањем сјевера Косова и Метохије и да мора да снима спотове да у то убиједи себе.
Петар Петковић (Фото: TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC) - Фото: ТАНЈУГ
Петар Петковић (Фото: TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC)Фото: ТАНЈУГ

- Колико је Аљбин Курти опсједнут освајањем севера Косова и Метохије, па мора да снима спотове да у то себе убиједи? - написао је Петковић на Твитеру поводом објављивања спота Куртијевог Самоопредјељења, у којем се тврди да су за вријеме Куртијевог манадата на сјеверу КиМ успостављени, како се наводи, "ред и закон".

Петковић истиче да су српске средине на КиМ за Куртија мисаона именица, а да "ако му је лакше да живи у паралелној реалности, ту помоћи нема!"

Покрет Самоопредјељење објавио је спот у којем се тврди да је Самоопредјељење успјело да на сјеверу КиМ, буде, како је наведено,"успостављен ред и закон".

Наводи се да српски референдум није дозвољен, као ни одржавање избора, да су затворени путеви за крујумчарење и лабораторије за производњу дроге.

Како преноси портал Кос сев, у споту је сјевер КиМ приказан искључиво као легло криминала, у који су убројани и рад српских институција, изградња насеља Сунчана долина и одржавање српских избора и референдума.