latinica  ћирилица
03/07/2022 |  15:18 ⇒ 16:31 | Аутор: РТРС

Предсједништво СПС: Усвојене листе, Ђурић кандидат за предсједника Српске

На сједници Предсједништва Социјалистичке партије Српске, која је данас одржана у Приједору усвојене су листе кандидата за Народну Скупштину Републике Српске, а одлучено је да СПС за предсједника Републике Српске кандидује академика Неђу Ђурића.
Предсједништво СПС - Фото: РТРС
Предсједништво СПСФото: РТРС

Гост на сједници Предсједништва СПС био је предсједник Покрета Социјалиста (Србија) и министар унутрашњих послова у Влади Србије Александар Вулин, а предсједник СПС Горан Селак поручио је након сједнице да је за СПС Српска изнад свега, да се СПС залаже за што ширу сарадњу са Србијом те да СПС има свој политички пут који подразумијева окупљање српског народа око заједничких циљева и интереса.

- Наше листе чине најбољи и најквалитетнији људи у свим изборним јединицама, а наш кандидат за предсједника Републике Српске је истински патриота, човјек који је обављао најодговорније функције у друштву и који има одговор и рјешења за Републику Српску - нагласио је Селак.

Како Селак истиче, увјерен је у још један велики успјех СПС, јер имају сјајне људе, најквалитетнији програм и велику подршку народа.

- Посебна нам је част што је данас са нама наш пријатељ и брат Александар Вулин, човјек чију искрену подршку имају сви они који желе добро српском народу и сви они који су спремни да раде на окупљању и заједништву Срба, ма гдје живјели - нагласио је Селак.

Професор др Неђо Ђурић, редовни је члан Академије наука и умјетности Републике Српске у радном саставу. Рођен је 1. октобра 1955. године у Пиперима, оп­штина Ло­па­ре. Живи у Би­је­љини. Завршио је Ру­дар­ско-геолошки факултет у Туз­ли, Одсјек при­ми­је­њена геологија, 1978. го­ди­не. Ма­гис­трирао је на ис­том факултету 1986.

Докторирао је 1989. на Рударско-геоло­шком фа­култету у Бео­граду. У периоду 2000 – 2002. године обављао је функцију министра за ур­ба­ни­зам, грађевинарство, стамбено-комуналну дјелатност и екологију у Вла­ди Ре­­­­­пу­блике Српске, а 2002–2006. био је посланик у Народној скуп­ш­ти­ни Ре­пу­б­лике Срп­ске и предсједник Одбора за заштиту животне средине. Od 2001 – 2006, предсједник и члан савјета за израду Просторног плана Републике Српске.

Један је од оснивача Социјалистичке партије Српске и члан је Предсједништва партије.