latinica  ћирилица
03/07/2022 |  16:23 ⇒ 16:43 | Аутор: ТАНЈУГ

Федерер: Надам се да ћу још једном играти на Вимблдону (ФОТО)

Швајцарски тенисер Роџер Федерер признао је данас да му недостаје играње на Вимблдону и да би волио да још једном наступи на трећем гренд слем турниру сезоне, преноси Би-Би-Си.
Роџер Федерер (Фото: EPA-EFE/ANDY RAIN EDITORIAL USE ONLY) -
Роџер Федерер (Фото: EPA-EFE/ANDY RAIN EDITORIAL USE ONLY)

Федерер (40) је морао први пут од 1999. године да откаже наступ на Вимблдону због повреде кољена, због које не игра већ годину данас.

Швајцарски тенисер је допутовао данас у Лондон да би присуствовао прослави стоте годишњице Централног терена на Вимблдону.

- Имао сам среће да играм много мечева на овом терену. Чудно је бити овдје данас у другој улози. Овај терен ми је донио највеће побједе и поразе. Надам се да ћу моћи да играм још једном овдје - рекао је Федерер, који је осам пута тријумфовао на Вимблдону.

Швајцарски тенисер је посљедњи пут на терену био у јулу 2021. године, када га је у четвртфиналу Вимблдона побиједио Хуберт Хуркач 6:3, 7:6, 6:0.

Федерер је раније најавио да ће ове године играти на Лејвер купу и АТП турниру у Базелу. Он је признао да је знао да га чека тешка година.

- Била је то добра година без обзира на тенис. Нисам знао да ли треба да идем на овај пут, али сада сам срећан што стојим овдје - рекао је Федерер.

Британски медији преносе да је на прослави, између осталих, био и српски тенисер Новак Ђоковић, који ће касније играти меч осмине финала Вимблдона против Холанђанина Тима ван Рајтховена.