latinica  ћирилица
03/07/2022 |  16:29 ⇒ 16:30 | Аутор: СРНА

Ковачевић: Шаровићеви резултати у Сарајеву - урушавање Српске и пут у њен нестанак

Мирко Шаровић превише моралише и соли памет за неког ко је остао препознатљив само по томе што је у Народној скупштини Републике Српске са пријетећим кажипрстом у хистерији викао како њега апсолутно не занимају ставови институција Републике Српске, истакао је портпарол СНСД-а Радован Ковачевић.
Радован Ковачевић - Фото: РТРС
Радован КовачевићФото: РТРС

- То је Мирко Шаровић у заједничким институцијама којег ми и грађани Републике Српске памтимо - нагласио је Ковачевић у изјави за Срну.

Све да тренутни представници Републике Српске у заједничким институцијама БиХ, на челу са Милорадом Додиком, нису урадили баш ништа, било би довољно само то да су, истакао је Ковачевић, зауставили урушавање и нестанак Републике Српске кроз заједничке институције који су предводили Мирко Шаровић и његови сарадници.

- Морамо да се присјетимо да су Мирко Шаровић и екипа усвојили механизам координације по којем се није и не би Републику Српску питало апсолутно ништа, да је Драган Мектић представљао Републику Српску као мјесто на којем постоје паравојне формације које угрожавају мир и безбједност у БиХ и у цијелом региону призивајући интервенцију међународне заједнице према Републици Српској и санкције које смо касније и дочекали у Српској - подсјетио је Ковачевић.

Он је указао и да се не смије заборавити да су Шаровићева екипа, Младен Иванић и Игор Црнадак усвајали стратегију спољне политике у којој је писало да су АМП, МАП и пут у НАТО дио консензуса у БиХ, иако је и више од пола године прије тога Народна скупштина Републике Српске усвојила Резолуцију о војној неутралности Републике Српске.

- То су, дакле, резултати Мирка Шаровића и његове репрезентације, ако се то може тако назвати - све лоше по Републику Српску и лагани нестанак Републике Српске - закључио је Ковачевић.