latinica  ћирилица
03/07/2022 |  16:31 ⇒ 18:48 | Аутор: СРНА

Додик: Ово да буде вијек српског уједињења, Српску припремати за одлучујућу одлуку (ВИДЕО)

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик поручио је данас на Козари да је прошли вијек био вијек српског страдања, а да овај треба да буде српског уједињења - државног и националног.
Милорад Додик - Фото: СРНА
Милорад ДодикФото: СРНА

Додик је истакао да у политичком процесу Републику Српску треба припремати за одлучујућу одлуку јер БиХ, како је нагласио, није добра ни за Српску ни за Србе.

- Она спречава нашу слободу, развој, спречава да можемо да дишемо пуним плућима. Муслимани желе да задрже БиХ као свој дефинитивни циљ. Свијет се промијенио и ући ће у нову констелацију, а ми треба да останемо јединствени и сигурни, повезани, снажни - рекао је Додик на обиљежавању 80 година од Битке на Козари.

Он је истакао да су Срби страдалнички народ, који је током прошлог вијека изгубио више од пола популације.

- Сада ово треба да буде вијек нашег српског уједињења - српског, државног и националног. Да ли ће ова генерација то успјети или неће, то није важно, али је важно да они који долазе то имају у глави, не само као идеју, него као циљ - поручио је Додик.

Додик је поручио да Српска данас може бити сигурна, додајући и да је Србија данас стабилна и јака, што је важно и за Српску, која се бори са видљивим и невидљивим непријатељима сваки дан.

- Сваки дан је борба и изложени смо притисцима, али нам је лакше кад знамо да је Србија ту. Моја улога као водећег функционера је да обезбиједим мир и стабилност - рекао је Додик.

Додик је навео да је сигуран да снажна Република Српска улази у године када ће јој се понудити да сама одлучи на који начин ће ићи даље.

- Ићи ћемо заједно и не смијемо другачије. Што се тиче путева у политици, они не постоје, они се граде ходањем. Морамо да изградимо наше заједништво - рекао је Додик.

Додик је позвао да се изађу на изборе, одржи снажна структура власти Републике Српске и донесе одлука будућности.

- Република Српска - држава српског народа, повезана са Србијом - поручио је Додик.