latinica  ћирилица
03/07/2022 |  16:39 ⇒ 04/07/2022 | 07:08 | Аутор: Агенције

Још један смртоносни напад ајкуле у Хургади

Након што је аустријска пензионерка Елизабет Сквајер (68) преминула након стравичног напада ајкуле у египатком љетовалишту, аустријски портал "Хауте" пише да се данас догодио још један напад у близини Хургаде у којем је још једна жена изгубила живот.
Напад ајкуле у Хургади (Фото: EPA/KHALED ELFIQI) - Фото: илустрација
Напад ајкуле у Хургади (Фото: EPA/KHALED ELFIQI)Фото: илустрација

Вијест о погибији друге жене потврдило је и египатско Министарство за заштиту животне средине, и тако потврдило спекулације које су се јуче појавиле на друштвеним мрежама.

Након смртоносног напада ајкуле у петак, египатско Министарство животне средине је данас извијестило да је другу жену напала и убила ајкула. Овај инцидент догодио се јужно од приморског љетовалишта Хургада, само 500 метара даље од првог напада.

Друга жртва је, према првим информацијама, румунске националности.

О другом нападу ајкуле извијестио је и новинар "20 минута", који је тамо на одмору. Два инцидента догодила су се на удаљености од око 500 метара.

Министарство је покренуло истрагу о инциденту и затворило плажу на три дана. Водени спортови као што су роњење, сноркелинг, једрење змајем и једрење на дасци нису дозвољени у овој области током овог периода, наводи се у саопштењу.

Министарство је у свом саопштењу навело да је формирана комисија која ће испитати околности напада и све научне разлоге иза њих.

Такође се напомиње да је гувернер гувернерата Црвеног мора, генерал-мајор Амр Ханафи, издао наредбу да се обуставе све активности у области око напада.