latinica  ћирилица
03/07/2022 |  18:46 ⇒ 20:09 | Аутор: СРНА

Трифуновић: Предстоје преговори о додатном повећању пензија

Предсједник Удружења пензионера Републике Српске Ратко Трифуновић изјавио је данас да су пензионери задовољни повећањем пензија од 10 одсто, те најавио да ће са Владом Српске разговарати о додатном повећању у овој години.
Ратко Трифуновић - Фото: РТРС
Ратко ТрифуновићФото: РТРС

- Ријеч је о највећем процентуалном повећању које се у задњих неколико година догодило. До сада су пензије редовно усклађиване сваког 1. јануара и највеће редовно усклађивање је било ове године од четири одсто - рекао је Трифуновић у Котор Вароши, гдје је присуствовао дружењу пензионера те општине и Теслића.

Он је додао да предстоје преговори са Владом Српске о још једном повећању пензија да би се колико-толико задржао стандард пензионера на пристојном нивоу.

Предсједник которварошког Удружења пензионера Ратко Чупић рекао је да је данашње окупљање на локалитету Солила на планини Борја наставак пријератне традиције када су се на истом мјесту поводом 4. јула - Дана борца окупљали бројни становници которварошке и теслићке општине.

- Прије рата су се на овом мјесту редовно окупљали грађани ове двије локалне заједнице, а сада смо ми пензионери наставили ту традицију. Осим нашег дружења уз пјесму и музику данас смо положили и вијенац на спомен-обиљежје погинулим борцима НОР-а који се налази на овом локалитету - рекао је Срни Чупић.

Предсједник теслићког Удружења Миле Ђурић рекао је да ово дружење предстваља најмасовнији скуп пензионера у Републици Српској у току календарске године и да се данас окупило 700 припадника најстарије популације.

- Прошле године смо озваничили одлуку о братимљењу наших удружења. У пракси то значи да наше будуће генерације имају обавезу да се и даље састају и сарађују, што је врло битно, посебно ако се узме у обзир да се ради о удружењима односно општинама које граниче, али припадају различитим регијама, једна добојској, а друга бањалучкој регији - закључио је Ђурић.

Дружење пензионера подржали су општина Котор Варош и бројни привредни субјекти и појединци са подручја ове локалне заједнице.