latinica  ћирилица
04/07/2022 |  08:34 ⇒ 08:34 | Аутор: СРНА

Ћорић: Ускоро дозвола за трасу ауто-пута до Приједора

Градња ауто-пута од Бањалуке до Приједора спроводи се по плану, а Приједорска петља и први километар трасе требало би да добију грађевинску дозволу овог мјесеца, истакао је министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Ћорић.
Недељко Ћорић - Фото: РТРС
Недељко ЋорићФото: РТРС

Ћорић је навео да ће до краја октобра бити експроприсано скоро 40 одсто земљишта за наведену трасу.

Он каже да би градња дионице ауто-пута од Бијељине до Раче требало да почне за који дан, те да је у току припрема градилишта за ту трасу.

- Ко ће градити дионицу од Вукосавља до Брчког биће познато ових дана, јер је тендер за избор фирме за тај пројекат затворен у сриједу, 29. јуна - рекао је Ћорић за Глас Српске и додао да за сада нема назнака да би у Српској могла поскупјети путарина.

Говорећи о изградњи аеродрома у Требињу, Ћорић је нагласио да се од овог пројекта неће одустати и да надлежна јавна предузећа у Требињу, али и сви они који учествују у пројекту раде на обезбјеђивању комуналне инфраструктуре.

Када је ријеч о отварању фабрике папира и цемента у Српској, коју су најавили Кинези, Ћорић је навео да је то у пакету инвестиција које кинеске компаније планирају реализовати.