latinica  ћирилица
04/07/2022 |  08:54 ⇒ 08:59 | Аутор: РТРС

Ђоковић: Тежак меч, овај терен посебно мјесто у мом срцу

Био је ово тежак меч, никада раније нисмо играли један против другог, он је прије неколико недјеља добио неке играче из Топ 10 или Топ 5 и освојио турнир у Холандији, рекао је Новак Ђоковић послије побједе против Тима ван Рајтховена.
Новак Ђоковић (Фото: EPA-EFE/ANDY RAIN) -
Новак Ђоковић (Фото: EPA-EFE/ANDY RAIN)

- Знао сам да неће бити лако. Са таквим сервисом и таквим талентом може да напарви много тога, па ми је било потребно времена да се навикнем на његов ритам - изјавио је Ђоковић и потом констатовао да је добро што је завршио меч прије 23 часа по лондонском времену и "полицијског часа".

Српски тенисер посебно се захвалио легендарној Били Џин Кинг што је одгледала меч до краја, али и што је данас током прославе 100-годишњице "Централ корта" много научио од ње.

- Овај терен има посебно мјесто у мом срцу, када сам гледао први тениски меч то је било на овом терену, када је Пит Сампрас освојио свој први Вимблдон, то ме је инспирисало и тако сам се заљубио у тенис. Сањао сам да једног дана освојим Вимблдон и сада имам ту привилегију, освојио сам га више пута и сваки пут кад дођем осјетим колико је посебан, колико је све посебно овдје, све је бијело и нема реклама, битни су само играчи. Хвала вам што сте овдје и што је ово све још љепше - истакао је Ђоковић.