latinica  ћирилица
04/07/2022 |  11:38 | Аутор: СРНА

НСРС сутра о раду МУП-а у прошлој години

Редовна сједница Народне скупштине Републике Српске биће настављена сутра у Бањалуци расправом о извјештају о раду Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске за прошлу годину у коме се истиче да је стање безбједности било повољно.
Народна скупштина Републике Српске - Фото: РТРС
Народна скупштина Републике СрпскеФото: РТРС

- МУП Републике Српске је у 2021. години успјешно реализовао послове и задатке из своје надлежности, што се огледа кроз остварено повољно стање безбједности у области борбе против криминалитета и безбједности у саобраћају, те очувању стабилног реда и мира - наводи се у извјештају.

Забиљежен је пад криминалитета за 2,1 одсто уз повећање коефицијента укупне расвијетљености и расвијетљености по непознатом извршиоцу.

- Од укупно 7.062 евидентирана кривична дјела 83,9 одсто чинила су кривична дјела општег криминалитета, којих је у односу на 2020. годину мање за 2,9 одсто. Смањен је број имовинских кривичних дјела за 4,4 одсто, посебно тежих кривичних дјела тешка крађа за 8,3 одсто и разбојништво за 51,2 одсто, а у исто вријеме је повећана њихова расвијетљеност по непознатом починиоцу - додаје се у извјештају.

Посланици ће разматрати извјештај о раду и финансијски извјештај Комисије за концесије Републике Српске за 2021. годину.

Биће разматран и извјештај о раду са финансијским извјештајем Агенције за високо образовање Републике Српске за прошлу годину.

Народна скупштина Републике Српске усвојила је у првом дијелу 22. редовне сједнице ребаланс буџета Републике Српске за ову годину и 13 закона.