latinica  ћирилица
04/07/2022 |  11:42 ⇒ 12:38 | Аутор: СРНА

Лемез: Са Индијом договорен посао за наредних десетак година

Екипа стручњака компаније "Орао" из Бијељине је током боравка у Индији договорила са представницима ратног ваздухопловства ове земље могућност генералног ремонта новог типа мотора, што је посао за наредних десетак година, рекао је вршилац дужности извршног директора за економске послове у овој фабрици Младен Лемез.
Орао, Бијељина - Фото: РТРС
Орао, БијељинаФото: РТРС

Он је навео да у "Орлу" ускоро очекују потписивање уговора са једним крајњим корисником о услузи генералног ремонта за још један мотор.

- Свјесни смо да је потребно да се мијењамо у складу са тржишним захтјевима и, имајући то у виду, прошле седмице наша екипа стручњака је боравила у Индији са чијим ратним ваздухопловством имамо доста добру сарадњу, те смо договорили могућности генералног ремонта новог типа мотора који до сада нисмо ремонтовали и то је посао за ову фирму за неких десетак година - каже Лемез за Срну.

Он је навео да је сада потребно да се фирма прилагоди свему томе и да савладају нови тип мотора, али да су убијеђени да ће успјети, имајући у виду стручњаке којима располажу, интегрисани систем и све предиспозиције да пројекат доведу до краја.

- Надамо се да ће у сљедећој години ти нови мотори да заживе - рекао је Лемез.

Он напомиње да "Орао" послује добро и да стоји "на добим ногама", подсјећајући да је прошле године имала историјски рекордне приходе од продаје.

- До краја је реализован уговор са Војском Србије, реализовали смо ремонт за два мотора из нашег производног програма за крајњег корисника у Уједињеним Арапским Емиратима - навео је Лемез.

Он је подсјетио да је "Орао" недавно имао и прву, иницијалну посјету представника ТРБ овој компанији када је делегација ТРБ-а на лицу мјеста могла да се увјери у све капацитете којима располаже "Орао".

- Договор је да у скоријој будућности буде реализована узвратна посјета. Дефинисали смо све елементе уговора о пословно-техничкој сарадњи са њима, тако да ћемо тада потписати уговор - рекао је Лемез.