latinica  ћирилица
04/07/2022 |  12:13 ⇒ 12:13 | Аутор: СРНА

Вучић уручио Сретењски орден Зорану Терзићу

Предсједник Србије Александар Вучић уручио је данас у Београду Сретењски орден другог степена најтрофејнијем српском одбојкашком тренеру Зорану Терзићу, за нарочите заслуге у спортској дјелатности и постигнуте резултате женске одбојкашке репрезентације Србије.
Александар Вучић и Зоран Терзић (Фото: FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC) -
Александар Вучић и Зоран Терзић (Фото: FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC)

Терзић је са репрезентацијом Србије за протеклих 20 година освојио 20 трофеја на највећим свјетским такмичењима, а два пута је био и најбољи тренер Европе.

Уручујући орден у згради Предсједништва, Вучић је рекао да је Терзић најтрофејнији тренер Србије и да је освојио све што је могуће освојити.

- Прославио је наш спорт и нашу земљу широм света. Хвала Вам за све ваше витешке побједе, заувијек ћете остати у спортским аналима, али и у срцима милиона љубитеља одбојке - рекао је Вучић.

Он је захвалио Терзићу за огроман рад и труд, побједе и огромну борбеност и жељу да Србију уздигне до неслућених висина.

Захваливши за ово признање, Терзић је рекао да је ових протеклих 20 година била дуга пловидба, углавном прелијепа и да се понекад осјећао као капетан Ахаб који безбуспјешно јури Моби Дика.

Он је рекао да је овај орден као свјетионик у тој пловидби, те захвалио сарадницима, играчима и држави која је омогућила да одбојка у Србји има све на нивоу свјетских репрезентација.

Предсјендички указ о додјели овог оредна Терзићу донијет је у фебруару ове године.

Терезић је освојио сребро на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру и бронзу на Олимпијским играма у Токију, злато и бронзу на свјетским првенствима, сребро на Светском купу, три бронзане медаље у Гран прију.

Ту су и три злата, два сребра и бронза на европским првенствима, бронзана медаља на Европским играма, три златне медаље и једна бронзана у Европској лиги и сребро на Универзитетским играма.