latinica  ћирилица
04/07/2022 |  12:25 ⇒ 16:12 | Аутор: РТРС

Ковачевић: СНСД предао кандидатске листе; Сви спремни да раде за интересе Српске (ВИДЕО)

СНСД је данас званично предао ЦИК-у БиХ све кандидатске листе за предстојеће опште изборе, рекао је за РТРС портпарол ове странке Радован Ковачевић.
Радован Ковачевић - Фото: РТРС
Радован КовачевићФото: РТРС

- Предали смо кандидатуру лидера СНСД-а Милорада Додика за предсједника Републике Српске. Додик је већ у два мандата био предсједник Српске. Имамо подршку и наших коалиционих партнера. Додик је у Предсједништву БиХ најбоље штитио интересе Српске, а очекујемо да се сада врати у Палату Републике Српске - навео је Ковачевић.

Истакао је да су предали кандидатуру потпредсједнице СНСД-а Жељке Цвијановић за члана Предсједништва БиХ.

- Цвијановић испуњава апсолутно све услове да обавља функцију члана Предсједништва. Има потребно искуство. На најбољи могући начин она ће представљати интересе Републике Српске у Предсједништву БиХ - додао је Ковачевић.

Нагласио је да је СНСД предао листе и за све остале нивое.

- На свим нашим листама се налазе способни и озбиљни људи који су спремни да раде за интерес Српске. На најбољи могући начин спремни смо да представљамо грађане Републике Српске. На нашим листима се нашао и велики број млађих људи који имају нову енергију и снагу. Очекујемо побједу на изборима и да ћемо наставити успјешну сарадњу са нашим коалиционим партнерима - навео је Ковачевић.

Он је подсјетио да су носиоци листа за Народну скупштину Републике Српске Драгослав Кабић за Изборну јединицу један, Мирослав Бојић Изборна јединица два, Изборна јединица три Владо Ђајић, Изборна јединица четири Игор Жунић, Изборна јединица пет Александар Суботић, Изборна јединица шест Војин Митровић, Изборна јединица седам Зоран Стевановић, Изборна јединица осам Љубиша Ћосић и Изборна јединица девет Лука Петровић.

Ковачевић је додао да су су за Представнички дом парламент БиХ носиоци листа Небојша Радмановић у Изборној јединици један, у Изборној јединица два Обрен Петровић и Радован Вишковић у Изборној јединици три.