latinica  ћирилица
04/07/2022 |  12:34 ⇒ 16:18 | Аутор: СРНА

Влада Српске помаже све пројекте у Власеници

Сви тренутни пројекти на подручју Власенице реализују се уз помоћ Владе Републике Српске, рекао је данас премијер Српске Радован Вишковић током посјете тој локалној заједници.
Радован Вишковић - Фото: РТРС
Радован ВишковићФото: РТРС

Вишковић је додао да Влада Српске у скоро свим локалним заједницама Републике учествује и води велике инфраструктурне пројекте.

- Волио бих да је ситуација другачија, да су локалне заједнице у позицији да саме раде велике инфраструктурне пројекте, међутим није таква ситуација - рекао је Вишковић.

Он је истакао да је са начелником Власенице Мирославом Краљевићем разговарао о реализацији инфраструктурних пројеката те локалне заједнице.

- Власеница је кандидовала уређене трга са спомеником за погинуле у Одбрамбено–отаџбинском рату. Ту је Влада прошле године дала око 700.000 КМ, ове године, прије можда петнаестак дана дали смо додатних 300.000 КМ да се то коначно заврши. То ће бити негдје у наредних мјесец дана и отворено - рекао је Вишковић.

Додао је да се у Власеници гради и нови објекат полицијске станице, те да ће и тај објекат бити спреман за усељење у наредних мјесец дана.

- Одобрили смо прије петнаестак дана и милион и по КМ за уређење инфраструктуре на подручју општине. То су локални путеви, улице и тако даље - навео је Вишковић.

Премијер Српске нагласио је да се на подручју ове општине реализује и капитални регионални пројекат изградње ски-центра на Игриштима.

- Треба поменути да смо рехабилитовали пут од Зворника до Власенице у протеклих годину и по дана. Ових дана биће завршена тендерска процедура за рехабилитацију пута од Власенице према Подроманији која је подијељена у два лота. Један је лот Власеница - Хан Пијесак, а други Хан Пијесак - Подроманија - прецизирао је Вишковић.