latinica  ћирилица
04/07/2022 |  12:48 ⇒ 16:12 | Аутор: РТРС

ДЕМОС и Уједињена Српска предале кандидатске листе

Носилац листе ДЕМОС-а за Народну скупштину Републике Српске у Изборној јединици три је предсједник странке Недељко Чубриловић, који је и предсједник парламента Српске у два мандата, саопштено је из ДЕМОС-а.
ЦИК - Фото: РТРС
ЦИКФото: РТРС

На листи ДЕМОС-а у Изборној јединици три за Народну скупштину Републике Српске налази се још 16 кандидата, од којих већина обавља значајне страначке и јавне функције у Републици Српској.

Носилац листе у Изборној јединици један за Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ је предсједник Градског одбора ДЕМОС Бањалука Слободан Станаревић, а на листи се налази и још седам кандидата за посланичке позиције у Парламентарној скупштини БиХ.

Генерални секретар ДЕМОС-а Боран Босанчић подсјетио је да се на листама ДЕМОС-а налазе укупно 103 кандидата за ниво Народне скупштине Републике Српске у девет изборних јединица и 24 кандидата за Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ у три изборне јединице.

Генерални секретар Уједињене Српске Невен Станић предао је данас Централној изборној комисији у Сарајеву изборне листе ове странке за октобарске изборе у БиХ.

Станић је захвалио свим изборним јединицама што су брзо и професионално доставили спискове, без икаквих замјерки или грешака.

То је, како је нагласио, само доказ професионалности и преданости рада Уједињене Српске, саопштено је из ове странке.

Носиоци листа Уједињене Српске за Народну Скупштину Републике Српске су Ненад Мејакић у Изборној јединици један, Јована Кодић у Изборној јединици два, Ненад Стевандић у Изборној јединици три, Миодраг Тешендић у Изборној јединици четири, Срето Ђурковић у Изборној јединици пет, Милан Трнинић у Изборној јединици шест, Костадин Васић у Изборној јединици седам, Слава Брезо у Изборној јединици осам и Милан Ковач у Изборној јединици девет.

Носиоци кандидатске листе Уједињене Српске на изборима за Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ у Изборној јединици један биће Милан Петковић, Изборној јединици два Милан Новитовић, те у Изборној јединици три Ненад Продановић.

Општи избори у БиХ биће одржани 2. октобра.

РТРС/СРНА