latinica  ћирилица
04/07/2022 |  12:55 ⇒ 12:55 | Аутор: СРНА

Љевнаић: Отворена љетна туристичка сезона, најуспјешнији викенд на Јахорини

Тродневни фестивал "Јахорина хот" којим је отворена љетна туристичка сезона на олимпијској љепотици имао је 10.000 вожњи и посјета, а завршен је концертом једне од најпознатијих српских пјевачица Свјетлане Цеце Ражнатовић.
Дејан Љевнаић - Фото: РТРС
Дејан ЉевнаићФото: РТРС

Директор Олмпијског центра Јахорина Дејан Љевнаић рекао је да је иза њих најуспјешнији викенд икада на планини, те да су имали 10.000 вожњи и посјета од 1. до 3. јула када је отворена љетна туристичка сезона, што је одличан успјех.

- Само у недјељу, 3. јула имали смо промет три пута већи у односу на претходне љетне сезоне. Лијепо је видјети планину пуну током љета - изјавио је синоћ Љевнаић новинарима на Јахорини.

Он је подсјетио да је у оквиру фестивала одржан и "Породични дан" гдје је више од хиљаду малишана дошло из Источног Сарајева уживало у концерту хора "Врапчић" и "Чаролија", пјевачицу Леонтину Вукомановић, уз представе, радионице, културно-умјетничка друштва са Пала.

Према његовим ријечима, ова љетна сезона је најсадржајнија до сада јер је Олимпијски центар отворио нове садржаје и атракције попут наутик-џета и батерфлаја, картинг, екс-рејсер, тауер, лупстер, као и затворена гондола са панорамским погледом из које се види другачија слика планине.

Љевнаић је додао да су бројни садржаји у понуди намијењени за свакога, да су проширили Олимп бар на врху планине, направили плажу која гледа на језеро преко којег иде велики зип-лајн, ту су педалине на језеру, лопте за шетњу, скај-дајв, дјечија игралишта...

Он је нагласио да једино Јахорина има толико атракција и позвао људе да дођу на планину, побјегну од градских врућина и уживају на свјежем ваздуху.

Љевнаић је истакао да ће сви садржаји радити од 10.00 до 22.00 часа.

Ражнатовићева је изразила задовољство што је на Јахорини и да се увијек радо одазове када су организатори спремни да организују њен концерт.