latinica  ћирилица
04/07/2022 |  14:54 ⇒ 17:36 | Аутор: sputniknews.com

Путин издао наредбу: Наставите по плану

Војне јединице које су учествовале у операцији у Луганској Народној Републици треба да повећају борбену готовост и одморе, а остали треба да се држе плана, изјавио је предсједник Русије Владимир Путин на састанку са министром одбране Сергејом Шојгуом.
Владимир Путин (фото:EPA-EFE/MIKHAEL KLIMENTYEV/SPUTNIK/KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT) -
Владимир Путин (фото:EPA-EFE/MIKHAEL KLIMENTYEV/SPUTNIK/KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT)

- Јединице које су учествовале у активним борбеним дејствима и постигле успјех и побједе на луганском правцу, наравно, треба да се одморе и повећају своје борбене способности, док друге, групе "Исток" и "Запад" треба да испуне своје задатке у оквиру специјалне војне операције према претходном плану - прецизирао је он.

Путин каже да се нада се да ће се у њиховом правцу све одвијати исто као што се до сада дешавало у Луганску.

Према његовим ријечима, командант Централног војног округа Александар Лапин и командант Ваздушно-космичких снага Сергеј Суровикин поднијели су у понедјељак извејштаје и изнијели приједлоге за наставак офанзивне операције у Украјини.

Руски предсједник такође је честитао војницима Русије и Луганске Народне Републике ослобођење ЛНР, захвалио им и пожелио им даљи успјех.

- Знам и да су дјеловали активно, компетентно, показујући храброст и херојство у правом смислу те ријечи, показали су јунаштво у ослобађању своје земље - истакао је шеф државе.

Путин је предложио да се одликују сви заслужни учесници специјалне операције у Украјини.

Министар одбране Русије Сергеј Шојгу саопштио је раније о ослобађању Луганске Народне Републике, а као резултат успјешних војних дејстава Оружаних снага Русије, заједно са јединицама Народне милиције ЛНР, успостављена пуна контрола над градом Лисичанском и низом оближњих насеља, од којих су највећа Белогоровка, Новодружеск, Малорјазанцево и Бела Гора.