latinica  ћирилица
04/07/2022 |  18:54 | Аутор: СРНА

Бањац предао кандидатске листе за НСРС

Народна партија Српске предала је данас Централној изборној комисији БиХ кандидатске листе за Народну скупштину Републике Српске за предстојеће опште изборе у БиХ на којима наступа у коалицији са Покретом Успјешна Српска Златка Максимовића и Првом Српском демократском странком.
Дарко Бањац - Фото: РТРС
Дарко БањацФото: РТРС

Предсједник странке Дарко Бањац, који је предао листе, рекао је да коалициона листа носи назив "Народна партија Српске - Дарко Бањац - ПУС - Прва СДС".

Бањац је носилац листе у Изборној јединици један, Рајко Лајкић у Изборној јединици два, Бранислав Шкобо у Изборној јединици три, Синиша Никић у Изборној јединица четири, Петар Остојић је носилац листе у Изборној јединици пет, Дико Цвјетиновић у Изборној јединици шест, Драган Галић у Изборној јединици седам, Радомир Лукић у Изборној јединици осам и Јовица Влатковић у Изборној јединици девет.

Бањац је рекао да коалиција окупљена око НПС-а очекује да ће на предстојећим изборима освојити довољан број посланика како би формирала клуб посланика у Народној скупштини Републике Српске, саопштено је из НПС-а.