latinica  ћирилица
04/07/2022 |  23:16 ⇒ 05/07/2022 | 07:58 | Аутор: СРНА

Додик: У Сарајеву само желе да спријече Србе да нешто изграде

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик у Сарајеву само желе да спријече Србе да нешто направе и да зато опструишу изградњу хидроелектране "Бук Бијела" и аеродрома у Требињу.
Милорад Додик (Фото: TANJUG/ JADRANKA ILIC) -
Милорад Додик (Фото: TANJUG/ JADRANKA ILIC)

Додик је рекао да је он давао сагласности, али да га не занимају ни Федерација БиХ /ФБиХ/ ни Сарајево.

- Када би сада пропала БиХ, једина би остала Република Српска - рекао је Додик за Телевизију Хепи.

Он је истакао да се гради Јахорина, да је постала центар туристичких дешавања у региону, а да у Сарајево одлази на састанке, гдје у Предсједништву имају два муслимана и један Србин.

Осврнувши се на дешавања током протеклог рата, он је испричао да је помагао муслиманима гдје је могао, јер сматра да је то људски.

Додик је рекао да је данас политичар, али да ће увијек бити човјек, да има емпатију да помогне, али не и према ономе шта ради Сарајево које хоће да укину Републику Српску.

- Ако Срби немају своју државу, онда ће проћи као што се прошли у Другом свјетском рату у Јасеновцу -  рекао је Додик и додао да се он бори за Републику Српску, али да никога не мрзи.

Подсјетио је  да је Шефик Џаферовић био начелник Центра служби безбједности Зеница на простору гдје су били муџахедини, те испричао како је 24. августа 1994. године наишао на мјесто гдје су муџахедини сјекли главе Србима и да је полицајац тада навео да су чекали док се не изврши егзекуција.

Додик је рекао да је то ратни злочин над ратним заробљеницима, а службена забиљешка каже да је Џаферовић мирно стајао, није спријечио да се то догоди, нити процесуирао.

Када је ријеч о ситуацији у Украјини, Додик је рекао да није човјек рата, али је указао да је то што се тамо дешава изнуђено, те да тај проблем треба сами да ријеше, а не Запад.

Говорећи о односу Запада према региону, Додик је рекао да га држе стално ровитим, да се на њега није смањио притисак, већ се проширио и на породицу.

Све је видљиво, сви то знају, рекао је Додик и истакао како излази на изборе и побјеђује.